Fijngemalen kaas ideaal voor in een gratin of bij de spaghetti.
Huisbereide bolognaisesaus.
De ham is gepekeld vlees van de achterste dijen van het varken. Het vlees wordt eerst gezouten en daarna gekookt in verhit water dat nooit warmer wordt dan 80°C. Gekookte ham is sappiger dan gedroogde ham.
Heerlijke, pittige Klaartjes kaas, bereid met 100% Noord Hollandse melk.
Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. De slager levert de rosbief panklaar af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is.
Emmental is een Zwitserse kaas. De kaas wordt gekenmerkt door de vele gaten 'ogen', die van hem de bekende gatenkaas maken.