Het vlees bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Hierdoor is het vlees zeer mals en geschikt om zowel te bakken, braden, stoven als roosteren.
Versneden en gekruid kippenvlees.
Boerenkop (ook bekend als preskop, hoofdvlees, frut,...) is een eenvoudig recept op basis van het vlees van varkenskoppen, gekookt met groenten, tijm en laurier. Ook de kruiden zijn beperkt tot peper, zout en muskaatnoot. Naast de grijze kleur, staan de grove en vaste structuur garant voor een eerlijk product.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Gehakt bereid met 100% kippenvlees.
Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. De slager levert de rosbief panklaar af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is.